El 3 Macabeus d’Albet i Noya reivindica el seu esperit parcel·lari

Notícies d'empresa

Una nova imatge per aquest monovarietal de macabeu l’acosta a la família de Les Timbes i El Fanio

L’etiqueta està inspirada en l’obra La escala del vino/Escalones de alquimia, de l’artista vilafranquí Joan Raven

Sant Pau d’Ordal. març 2023.-  Amb la voluntat de dotar de més personalitat un dels seus grans monovarietals, Albet i Noya ha renovat la imatge del 3 Macabeus, un vi  elaborat 100 % amb macabeu i provinent de tres de les vinyes més velles de la finca de Can Milà de La Roca.

L’anyada 2022 del 3 Macabeus acosta la seva imatge als altres vins parcel·laris del celler i il·lustra la seva etiqueta amb un fragment de l’Escala del Vi/Graons d’Alquímia, una obra magna de l’artista vilafranquí Joan Raventós ‘Raven’, que presideix l’escala de la masia modernista on s’ubica Albet i Noya. A part de la nova etiqueta, també s’ha emprat una ampolla tipus Borgonya més lleugera, ecològica i elegant. El 3 Macabeus segueix la línia de vins com El Fanio, Les Timbes o El Bosc Negre, que són vins parcel.laris o provinents de vinyes i varietats molt particulars. 

La vinya

El 3 Macabeus prové de tres vinyes de 51, 56  i 64 anys (El Pou de la Pedra, Les Tuies i La Casilla) ubicades a la finca de Can Milà de Roca, a Lavern. Vinyes velles i en vas, amb unes arrels molt profundes, capaces de plasmar la mineralitat característica de la subzona de les Muntanyes d’Ordal. Tal com explica Josep Maria Albet, “en aquestes tres vinyes vam trobar que els sarments del cep eren molt prims i això també feia uns raïms anormalment petits. Una peculiaritat que ens dona un macabeu molt característic, especial i diferent i vam pensar que, més que fer-ne escumosos, valia la pena que els nostres clients el poguessin tastar  tot sol com a vi tranquil”. La primera anyada del 3 Macabeus es va fer l’any 2010.

Nota de tast

Ens trobem davant un vi de perfil afruitat i fragant amb aromes de fruites blanques com ara la pera o la poma i també algunes notes més tropicals, que el fan molt especial dins la família dels macabeus. El most va fer una lleugera maceració en fred amb les pells per tal de  potenciar el caràcter aromàtic de la varietat. En boca és molt fresc i està marcat per una bona acidesa que el fa molt versàtil a l’hora de maridar amb plats com amanides, arrossos o marisc. 

L’etiqueta

Seguint la línia iniciada per vins com El Fanio o Les Timbes, l’etiqueta del 3 Macabeus agafa un fragment del mural L’escala del vi/Graons d’alquímia, que presideix la masia modernista d’Albet i Noya i que va pintar l’any 2010 el pintor vilafranquí Joan Raventós ‘Raven’. En paraules de l’artista “l’element principal d’aquesta peça són uns éssers humans treballant la terra que representen la necessitat constant de l’home d’intervenir i relacionar-se amb la natura. Un d’aquests éssers està representat per un centaure que a mi em serveix de vincle entre el que és terrestre i el que és sagrat, entre l’Escala del vi (com va batejar l’obra Josep Maria Albet) i Graons d’alquímia (com la vaig anomenar jo mateix)”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *