El sommelier del restaurant ‘El Cigró d’Or’, Ton Colet, ha participat al ‘27 Campeonato de España de Sumilleres Tierra de Sabor’, que s’ha celebrat els dies 27 i 28 d’abril a Madrid.
Al març, Colet es va proclamar Millor Sommelier de Catalunya 2022, un reconeixement que li va atorgar l’Associació Catalana de Sommeliers i que li ha permès participar al concurs estatal.
Ton Colet
Ton Colet es va formar en sumilleria a l’Escola dels Gremis de Restauració i d’Hotels de Barcelona. Abans de ser el sommelier del restaurant ‘El Cigró d’Or’, va estar vinculat professionalment a altres establiments del sector de la restauració, entre els quals destaca la gestió de la taverna del Vinseum i la seva feina a les sales de restaurants com ‘Arrels’ de Santa Margarida i els Monjos i ‘Cal Blay Vinticinc’ a Sant Sadurní d’Anoia.
En els darrers anys, ha combinat la seva feina als restaurants amb diverses col·laboracions a programes emesos a Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, així com als mitjans escrits ‘Lo+Barcelona’ i ‘B-Style’, o al blog de Bodegues Torres.
També ha dirigit sessions de tast i ha fet diverses tasques relacionades amb la divulgació d’aspectes relacionats amb el món del vi.