Mercadona lliura més de 4.800 targetes de compra al Banc dels Aliments de Barcelona gràcies a la solidaritat dels seus clients

Notícies d'empresa

A més de la recaptació total fruit de les donacions dels clients, la cadena de supermercats ha aportat una donació extra del 10% sobre aquest total, que s’ha transformat en el lliurament de 24.570 quilos de macarrons.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda onlineha lliurat 4.804 targetes de compra, per un import de 50 euros cadascuna, al Banc dels Aliments de Barcelona gràcies a la solidaritat dels seus “Caps” (clients), que van participar amb les seves aportacions monetàries al Gran Recapte que va organitzar la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments el mes de novembre del 2022.

La companyia va participar en la campanya amb les 250 botigues que té a Catalunya, de les quals 174 són a Barcelona, on els “Caps” (clients) van poder fer donacions monetàries en el moment de la compra en passar per la línia de caixes, que posteriorment s’han transformat en 4.804 targetes de compra lliurades al banc d’aliments, que, al seu torn, les repartirà entre les seves entitats beneficiàries perquè puguin adquirir els productes que necessitin.

A més, sobre el total donat pels clients, Mercadona ha aportat un 10 % addicional, que s’ha transformat en 24.570 quilos de pasta, concretament macarrons, que s’han lliurat al Banc dels Aliments de Barcelona directament.

Lluís Fatjó-Vilas, president del Banc dels Aliments de Barcelona, ha agraït la generositat dels clients de la cadena de supermercats durant el Gran Recapte, així com l’aportació extra per part de la companyia, i ha manifestat que “aquesta entrada d’aliments és molt benvinguda en uns moments en els quals tenim dificultats per a cobrir la seva gran demanda. Per aquest motiu, agraïm molt aquest tipus de donacions en les quals cadenes com Mercadona col·laboren per a fer realitat aquestes entrades tan importants de productes alimentaris en el Banc dels Aliments”.

Per la seva banda, Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, ha assenyalat que per a la companyia “és un orgull poder col·laborar aportant els nostres recursos informàtics i logístics, al mateix temps que agraïm la solidaritat dels nostres “Caps” (clients), ja que sense ells no seria possible, i els animem a continuar col·laborant en les pròximes campanyes de recaptació a través de la donació monetària a les caixes, que és la manera més eficient i amb què responem millor a les necessitats reals del beneficiari final”.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d’aquesta política, col·labora amb més de 550 menjadors socials, 60 bancs d’aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d’aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2022 la companyia va donar un total de 25.100 tones de productes de primera necessitat, un 22 % més que l’any 2021, a totes aquestes entitats i organitzacions.

Catalunya, col·labora amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques, com ara els quatre bancs d’aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya i el Banc de Productes no Alimentaris La Nau, entre d’altres, a les quals el 2022 ha donat 4.779 tones (4.779.000 Kg) de productes de primera necessitat. Del total d’entitats, 103 corresponen a les comarques de Barcelona, 24 a les de Tarragona, 21 a les de Girona i 9 a les lleidatanes.

Sobre el Banc dels Aliments de Barcelona

La missió dels bancs d’aliments és lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris aptes per al consum humà i contra la pobresa alimentària fent arribar els aliments recuperats a persones en situació de precarietat del nostre entorn i poder garantir, en la mesura del possible, una alimentació saludable.

Les pèrdues i el malbaratament alimentari han esdevingut un problema de primer ordre. Cada any, es perden o es malbaraten un terç dels aliments que es produeixen al món, l’equivalent a 2.500 milions de tones.

L’any 2022, des del Banc dels Aliments de Barcelona s’han repartit 10.650.000 kg d’aliments que provenen d’aliments recuperats, fet que redueix el malbaratament alimentari. Això representa un 50,8 % del total de 20.953.000 kg d’aliments distribuïts a 137.123 persones a la província de Barcelona (a 31 de desembre de 2022), per un valor de 48,9 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *