Fegp campanya energetica

Assessorament gratuït per l’estalvi energètic a comerços i empreses de VNG

Comerç Comunicats de premsa Comunitat energètica

Campanya conjunta de l’Ajuntament, Viu Comerç i la Federació Empresarial del Gran Penedès

Via l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú 25I01I2022

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú realitzarà gratuïtament assessorament a empreses i comerços de la ciutat perquè puguin estalviar en el consum elèctric. L’Agència Local de l’Energia en col·laboració amb la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i l’associació Viu Comerç inicia una campanya per millorar l’eficiència energètica dels establiments i així reduir la despesa econòmica i contribuir a la reducció d’emissions de CO2.

La campanya preveu l’assessorament a quaranta comerços o empreses i la realització de deu auditories energètiques en aquells establiments on la millora pugui ser més gran. També es faran dos tallers informatius, un adreçat a comerços o empreses que tinguin menys de 15¿kW contractats i un altre pels de més de 15¿kW, explicant la campanya i donant consells per millorar l’eficiència energètica.

La regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, ha recordat que la factura de la llum va pujar l’any 2021 i encara està en nivells de rècord, “creiem que era necessari fer aquesta campanya i aplicar aquestes mesures d’estalvi”. La regidora ha agraït molt “la col·laboració, la predisposició que hem trobat per part del comerç i de la Federació d’Empresaris per fer aquesta prova pilot” i ha fet explicat que la proposta “va en la línia del nostre Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el clima perquè també ens fixem una sèrie d’objectius d’estalvi de reducció d’emissions en els pròxims anys.”

La representant de Viu Comerç, Marta Pérez, ha donat les gràcies a l’Ajuntament per la iniciativa “perquè pensem que és una molt bona mesura en els temps que corren, amb aquest increment tan gran de la factura energètica. Volem encoratjar els nostres associats a què adoptin aquestes mesures i també que demanin poder participar d’aquestes assessories i d’aquests estudis”. Pérez ha destacat el doble vessant de les auditories, la part mediambiental i la part d’estalvi econòmic.

Rosa Jorba, en representació de FEGP, ha agraït també l’interès per part de l’Ajuntament “d’engegar una campanya com aquestes que va en el sentit d’afavorir en aquests moments a l’empresa que és el sector afectat per les restriccions que estem vivint i per la conjuntura en general”. Jorba ha explicat que la Federació fa temps que treballa en l’àmbit de l’energia, “amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses del territori” i ha valorat molt positivament l’assessorament proposat per l’Ajuntament perquè “amb una acció com aquesta aconseguim dues coses: millorar aquesta competitivitat, i també aquesta nova manera de pensar al món incorporant energies verdes energies, renovables, que això és molt, molt important que es vegi en tots els nivells i per descomptat en un sector com el sector del comerç”.

Els establiments que es vulguin adherir a la campanya ho podran fer mitjançant la Federació Empresarial del Gran Penedès, o mitjançant l’Associació comercial Viu Comerç. Els comerços i empreses participants hauran de manifestar la voluntat d’executar, com a mínim, dues de les mesures indicades a l’auditoria energètica.

Després de la prova pilot amb quaranta assessoraments i auditories, l’Ajuntament valorarà els resultats i la voluntat és estendre la iniciativa a tots els establiments comercials i activitats de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *