Cales de Pachs tanca el 2022 amb rècord de facturació

Notícies d'empresa

El fabricant de calç penedesenc, Cales de Pachs, ha tancat el 2022 amb xifres de rècord. Després de dos exercicis marcats per la pandèmia de la covid19 i per la crisi dels preus de l’energia, l’empresa -amb seus a Pacs del Penedès i Portugal- va enfilar la facturació de l’any passat fins els 29,3 milions d’euros.

Amb aquesta xifra de vendes, Cales de Pachs incrementa un 50% la facturació del 2021, que va ser de 20 milions d’euros.

Tot i que els primers mesos de l’any passat l’increment del preu de l’energia feia preveure un exercici complicat, la resiliència de la companya líder en fabricació de calç va fer capgirar el balanç. Una de les claus ha estat l’aposta per un canvi de combustible per a la fabricació cap a opcions neutres en emissions de CO2.

“Vam començar el 2022 amb perspectives negatives, però hem tancat l’any molt satisfets”, apuntaven Valentí i Xavier Grané, propietaris de Cales de Pachs.

Productes a mida

Una de les claus de l’èxit de Cales de Pachs és l’aposta de l’empresa pels productes especialitzats. Des de fa anys han fugit dels anomenats commodities -productes sense processar i amb zero valor afegit- per passar a fabricar derivats de la calç innovadors, que es poden aplicar a múltiples sectors.

Entre les aplicacions més destacades hi ha els usos mediambientals, amb productes específics per al tractament de fums industrials (Technical Air) o el tractament de llots de depuradores (Technical Net), entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *