Quan el cos es rebel·la

Notícies d'empresa

Les emocions són la nostra resposta a tot el que ens arriba de l’exterior i a partir d’elles generem una sèrie de pensaments i posteriors accions. Tota aquesta energia passa pel nostre cos físic, que no és indiferent al nostre món emocional.

És molt comú que persones que passen o han passat per una situació difícil o adversa es posin malaltes.

En la majoria dels casos són situacions transitòries, que tots coneixem i hem experimentat alguna vegada: mal de cap, alteracions gastrointestinals, contractures o mals d’esquena. Tots aquests símptomes desapareixen amb relativa facilitat i amb una intervenció senzilla, i tornen a aparèixer quan es torna a donar la situació d’estrès que els provoca.

Però en d’altre ocasions no és un agent extern el que entra al cos sinó que el mateix organisme fabrica la malaltia; és el que anomenem malalties autoinmunes.

Cansament crònic, fibromiàlgia, problemes amb la tiroides, malalties de la pell o accidents cardiovasculars com un infart en són exemples.

En tots aquests casos, no hi ha una lesió que provoca la malatia, sinó que és el propi organisme el que provoca dolor, en algunes ocasions un dolor extremadament intens, en reacció als estats emocionals que està vivint.

És important cuidar-nos i tenir un bon estat de salut física i emocional, sempre passen coses a la vida que ens acaben afectant i que inevitablement tindran alguna repercussió física. En la meva opinió, és més important ocupar-nos-en si apareixen que viure intentant evitar l’inevitable.

Una bona gestió emocional, l’educació en emocions a qualsevol edat, el foment de la resiliència i el creixement personal són també unes bones eines per evitar l’aparició d’alguns símptomes somàtics o en el cas d’haver desenvolupat alguna condició somàtica de les que hem parlat.

Si acceptes les teves emocions, canvies la teva vida.

“El meu propòsit és ajudar-te a que aprenguis a reconèixer i regular les teves emocions de la millor forma possible per aconseguir una vida més plàcida”

Anna Romeu – Psicologia – Telf. 607.479.988

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.