Què és la resiliència?

Notícies d'empresa

La resiliència, és la capacitat de superar els mals moments de la vida, les situacions difícils, els obstacles que ens trobem pel camí. Encara que és una capacitat innata, també podem treballar-hi per fer-la créixer, podem enfortir-la per estar més preparats de cara al futur.

Com puc ser més resilient?

Aquesta és una pregunta que fem tot sovint, la de voler saber què fer per ser més forts davant dels problemes, com fer-se més resistents a les adversitats i poder encarar-les en millors condicions.

El fet d’haver passat per situacions adverses ens fa adquirir una fortalesa que d’una altra manera no tindríem, ja que per sortir-ne hem d’utilitzar una sèrie d’estratègies personals que de vegades no sabíem ni que podíem tenir.

Com amb tot, l’experiència és un grau.

Per tant, la persona resilient també es va construint pel camí, a mida que va tenint experiències que la fan créixer i la obliguen a desenvolupar aquelles qualitats i habilitats que necessita per tirar endavant. Però també hi ha algunes coses que podem treballar-nos de forma permanent i que ens ajudaran a enfortir la nostra capacitat de resiliència.

Podem preparar-nos abans de l’adversitat mateixa, cultivant els següents hàbits per tal de ser més forts a nivell personal i que les futures adversitats ens trobin més preparats:

  • Desenvolupar la nostra creativitat
  • Cultivar relacions personals sanes
  • Fer-se conscient de les pròpies capacitats i poder augmentar-les
  • Cuidar el cos
  • Practicar mindfulness i viure en consciència plena
  • Utilitzar el sentit de l’humor com a estratègia d’afrontament

Segurament la llista podria ser molt més llarga i complerta, però aquestes habilitats bàsiques que he presentat segur que porten a una fortalesa interior que ens serà molt necessària a l’hora d’afrontar els mals moments que, inevitablement, vindran al llarg de la vida. Però la més important de totes:

Augmentar el nostre autoconeixement i intel·ligència emocional

Anna Romeu et convida a llegir el post sencer al seu blog on hi parla més ampliament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *