Família Torres reconeix els esforços de les ADF contra el canvi climàtic en els II Premis Torres & Earth al Voluntariat

Notícies d'empresa

Família Torres obre una nova convocatòria dels Premis Torres & Earth al Voluntariat, que tenen com a objectiu reconèixer la contribució de les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya (ADF) en la lluita contra el canvi climàtic.

El celler del Penedès anima aquestes entitats sense ànim de lucre operades per voluntaris a presentar-se en aquesta segona edició amb projectes encaminats a reduir els gasos d’efecte hivernacle, la contaminació o la desertificació; a preservar o millorar la biodiversitat; a adaptar-se al nous patrons climàtics o a conscienciar la societat en valors mediambientals i de lluita contra el canvi climàtic.

D’entre tots els projectes presentats, s’escolliran tres guanyadors. El primer premi està dotat amb 2.500€ i els dos segons premis amb 1.500€, per tal de facilitar la implementació de les propostes. El jurat està format pel president de Família Torres, Miguel A. Torres, els catedràtics Javier Martín Vide i Narcís Prat, el meteoròleg Tomàs Molina i representants del secretariat de les ADF. Els projectes es poden presentar fins al 30 de juny enviant un correu a cambioclimatico@torres.es. El lliurament de premis tindrà lloc al Penedès el mes de setembre.

Els II Premis Torres & Earth al Voluntariat responen a la voluntat de Família Torres d’implicar diferents col·lectius en la lluita contra el canvi climàtic, donant visibilitat als esforços que fan en aquest àmbit i conscienciant així la societat de la necessitat d’actuar davant la gravetat de la situació. A banda d’aquests premis, el celler celebra anualment els Premis Torres & Earth per a proveïdors, territoris i comunicadors i també reconeix els esforços dels seus col·laboradors.

La primera edició dels premis a les ADF es va celebrar el 2019. Les entitats guanyadores van ser l’ADF de Sitges, que va rebre el primer premi per la nova tipologia de basses d’aigua contra incendis, i les ADF de Sant Sadurní d’Anoia i Llinars del Vallès, que van quedar en segon lloc. Aquestes entitats van presentar, respectivament, un projecte de recuperació d’uns terrenys municipals amb l’ajuda de les escoles que es va convertir en una experiència d’aprenentatge i servei a la comunitat i al medi ambient, i un projecte de prevenció dels incendis forestals i conscienciació ciutadana, amb la instal·lació d’un dipòsit soterrat que aprofita el desnivell del terreny per reomplir els equips d’extinció i així millorar l’entorn. També es van lliurar accèssits als projectes de les ADF de Clos de Bou, Pontons i Subirats, que van posar l’accent en la reducció d’emissions de CO2, contribuint per tant de manera directa a minimitzar els efectes del canvi climàtic.

Torres & Earth és el programa ambiental que Familia Torres va posar en marxa el 2008 amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2 per ampolla directes i indirectes, adaptar-se al nou escenari climàtic i conscienciar sobre la gravetat de la situació. El celler ha reduït el 35% de les seves emissions des de la vinya fins al consumidor (abastos 1, 2 i 3) del 2008 al 2021 i s’ha fixat l’objectiu d’assolir el 60% de reducció d’emissions el 2030 i convertir-se en un celler de zero emissions netes abans del 2040. Família Torres és cofundadora de l’associació International Wineries for Climate Action, que té l’objectiu de liderar la descarbonització del sector a nivell global, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa, que busca estendre aquest model agrari per convertir les vinyes en grans embornals de carboni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *