El cicle social de l’aigua d’Agbar

Notícies d'empresa

La companyia ha destinat més de 2,5 milions d’euros a garantir el subministrament d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat.

El subministrament d’aigua és un pilar bàsic per al benestar de les famílies. Agbar, companyia que gestiona el cicle de l’aigua i serveis mediambientals en diversos municipis del Penedès i del Garraf, situa les persones al centre de la seva acció i impulsa millores en el servei per atendre les necessitats de tots els usuaris. En parlem amb la seva directora de Clients a Catalunya, Núria Latorre.

Quin és el vostre compromís social amb el servei d’aigua?
NL: Des d’Agbar, la nostra prioritat és gestionar de forma sostenible aquest recurs escàs i garantir el subministrament d’aigua a tota la població. En aquest sentit, prestem especial atenció a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de preservar el benestar de les persones. Entenem el cicle de l’aigua com un cicle social de l’aigua, és a dir, un model basat en la qualitat, la innovació, l’excel·lència, la sostenibilitat i la solidaritat, que posa les persones al centre del nostre servei.

Quins són els instruments que poseu a disposició dels usuaris per ajudar-los amb el pagament de les factures?
NL: Disposem d’un fons de solidaritat, que és un ajut que acorda Agbar amb els ajuntaments per cobrir les factures del servei d’aigua de persones en situació de vulnerabilitat. Des de la seva posada en marxa, Agbar hi ha destinat més de dos milions i mig d’euros. A més, també oferim als usuaris que s’acullin a les tarifes socials i mesures de flexibilitat per al pagament de la factura sense interessos, així com també proposem la possibilitat pagar una quota fixa mensual amb el programa “12 gotes”. Durant l’any 2021, 6.252 usuaris s’han beneficiat de la tarifa social i 7.243 s’han acollit a alguna de les mesures de flexibilitat.

Quines millores s’estan implementant per atendre els usuaris?
NL: Millorem constantment el nostre servei d’atenció a les persones i apostem per la rapidesa, la comoditat i l’accessibilitat en els nostres canals. Ara, hem posat en marxa el programa ‘Amb tu’ per oferir una atenció multicanal que s’adapti a les necessitats de tots els clients i aconseguir eliminar les barreres digitals, de comprensió, d’accessibilitat o econòmiques que els usuaris puguin tenir. En aquests moments, la nota mitjana que rebem és de notable i un 93 % aprova el nostre servei. Però, cal seguir millorant per oferir una atenció personalitzada, inclusiva, àgil i professional per no deixar ningú enrere.

La crisi derivada de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat d’apostar per les aliances per garantir els serveis bàsics.
NL: Les aliances han estat imprescindibles per afrontar aquesta situació i ho són per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per això, estem treballant per potenciar el diàleg amb responsables municipals, administracions, síndics i entitats per oferir el millor servei i garantir els drets de les persones usuàries del servei d’aigua amb l’objectiu de contribuir a un societat més justa, igualitària i inclusiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.