Un any més la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) celebra la seva Nit de l’Empresa i reuneix més de 350 empresaris i institucions del territori

Comunicats de premsa Networking Sectorials

Divendres 17 de juny, Sant Sadurní d’Anoia – La Federació Empresarial del Gran Penedès ha celebrat la Nit de l’Empresa i la Gala de Premis FEGP 2022 aquest dijous 16 de juny a la Casa Juvé&Camps, celler d’Espiells. L’acte, conduït pel comediant cunitenc Guillem Estadella, ha comptat amb prop de 350 convidats i una àmplia representació institucional del territori. S’ha lliurat el gran premi FEGP a l’Empresa de L’any 2022 a Grup Ondunova, que ha destacat pel seu propòsit  de créixer en el territori  apostant per la sostenibilitat i la innovació. Ha rebut el premi de la mà de l’Hble. Sr. Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Nou empreses més han estat també guardonades amb el premi Duch i una amb el premi Estela Dones d’Empresa. Fins a deu empreses més han estat reconegudes pels seus aniversaris.

L’entrega de guardons ha anat a càrrec del conseller d’Empresa i Treball, hble. Sr.  Roger Torrent, la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Sra. Neus Lloveras, el president de Foment del Treball Nacional, Sr. Josep Sánchez-Llibre i l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, l’Il·lm. Sr. Ton Amat.

Una gala de premis diferent

Enguany s’ha viscut una gala reformulada respecte d’altres edicions.  Amb un aperitiu servit al pati del celler, que ha facilitat un veritable networking mentre baixava el sol, s’iniciava la gala tot seguit a la plaça central escoltant la música al piano d’Elisabet Raspall i la castanyola de  Belén Cabanes, dues reconegudes artistes vilanovines qui han representat el seu projecte “Jazztanyoles” on combinen música original de la pianista i les castanyoles i la dansa de la ballarina. I tot seguit, el comediant cunitenc Guillem Estadella, donava la benvinguda a les autoritats i assistents amb el seu característic to humorístic, que marcaria el ritme de la nit.

La Sra. Neus Lloveras obria els parlaments  on ha fet èmfasi en la necessitat urgent de més inversió a les comarques del territori. Lloveras va fer un repàs de la situació econòmica actual de les tres comarques que engloba la FEGP i ha reivindicat que cal equilibrar els percentatges d’inversió del territori. Ho va fer analitzant dades d’atur i fent especial menció en la problemàtica de la mobilitat, reclamant una millora de les comunicacions amb les grans capitals tant per serveis públics com per carreteres i autopistes. La presidenta de la Federació Empresarial va apuntar que caldrà mantenir-se atents per veure què passa durant l’estiu, com evoluciona la inflació i els tipus d’interès, l’impacte de la possible frenada de la despesa pública i com es distribueixen els Fons Next Generation, tot plegat mentre hi ha grans reptes globals sobre la taula com la crisi climàtica, les disrupcions al comerç global i les desigualtats sistèmiques entre nord i sud, entre altres.

La primera part de la gala va centrar la seva atenció en els reconeixements de les empreses associades a la patronal que celebren el seu aniversari.

Reconeixements per aniversaris 2022

Reconeixements del 25è aniversari: ADECCO, Anna Romeu Psicologia, Nou Set – Grup Entrem, Ontek, Publicom All Line i Sico Fire.

Reconeixements del 50è aniversari: Cades Penedès.

Reconeixement al 100è aniversari: Forn de pa i pastisseria J. Rius i Juvé&Camps.

Reconeixement al 120è aniversari: Cottet.

En acabar els reconeixements s’ha servit el sopar als assistents. A càrrec del Grup Cal Blay, es va servir un menú pensant en el territori i la gran qualitat dels seus productes. Es va servir acompanyat dels vins i caves de Juvé&Camps oferint un maridatge únic als convidats i convidades.

Després de l’àpat, Elisabet Raspall i Belén Cabanes tornaven a  oferir un segon i últim tast del seu espectacle “Jazztanyoles” i es donava pas als següents parlaments. El president de Foment del Treball, el Sr. Josep Sánchez-Llibre, va posar de manifest que les empreses “no són només els empresaris, són els treballadors, els clients, els proveïdors i tots els agents que hi prenen partit”. Tot seguit l’alcalde . Ton Amat va agrair la celebració de la gala a Sant Sadurní d’Anoia.

Roger Torrent: “Volem arribar al 25% de pes de la indústria al nostre país. Ens sembla un objectiu ambiciós i possible alhora”

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Roger Torrent va fer l’apunt que cada vegada els mercats i la ciutadania en general té més en compte què hi ha darrere dels productes que consumeixen i com ha guanyat importància el propòsit que ens posem en allò que fem. Va esmentar el propòsit de la Generalitat de transformar el model productiu de Catalunya girant entorn la sostenibilitat i la digitalització i de la importància de “la reindustrialització del país, que genera llocs de treball de qualitat i ens lliga als territoris, que per nosaltres és imprescindible” apunta.

Torrent també va fer esment de la resiliència de les empreses, que han portat unes dades de reactivació rècord pel que fa a exportacions el mes d’abril del 2022, que se sumen a les dades del 2021 també de rècord. El conseller va anunciar que des de la Generalitat de Catalunya “Volem arribar al 25% de pes de la indústria al nostre país. Ens sembla un objectiu ambiciós i possible alhora que ens permetrà generar riquesa amb una indústria moderna i verda”. Roger Torrent va acabar el seu discurs fent una crida a la col·laboració públicoprivada i demanava que les empreses comptessin amb la Generalitat per explicar cap a on volen anar per acompanyar-los. “És imprescindible anar tots a una” apuntava.

Finalment va arribar el moment més esperat amb el lliurament dels premis FEGP 2022, uns guardons que reconeixen la trajectòria de les empreses en el darrer any.

Premis FEGP 2022

El  Gran Premi FEGP 2022 a l’empresa de l’any ha estat atorgat al Grup Ondunova, empresa de cartró ondulat de Santa Margarida i els Monjos que ha destacat aquest 2021 per la seva aposta per créixer en el territori, vetllant per la sostenibilitat i la innovació.

Les següents categories han estat: Premi Estela Dones d’Empresa 2022 per Magalí Benitez de l’agència de màrqueting Polièdric. El Premi Joves d’Empresa 2022, patrocinat per Ametller Origen, ha estat per Carles Gala, de l’agència de comunicació Gala Media. El Premi FEGP 2022 AEGECat, patrocinat per Finca Mas Solers, ha estat un reconeixement a Pep Minguell, president de l’associació durant la seva creació i posada en marxa. El Premi FEGP 2022 a l’emergència climàtica, patrocinat per PROT energia, ha estat per Agbar. El premi FEGP 2022 al compromís social, patrocinat per Mercadona, ha estat un Ex Aequo per Serveis Mèdics Penedès i el Grup Entrem. El premi FEGP 2022 a la Formació, patrocinat per Gesman, ha estat pel Grup Serra Immobiliària. El Premi FEGP 2022 a la internacionalització, patrocinat per A. Plazas, ha estat pel celler baixpenedesenc Avgvstvs Forvm. El Premi FEGP 2022 a la innovació, patrocinat per Gestinet, ha estat per la fàbrica de cals Cales de Pachs. Finalment el Premi FEGP 2022 a l’estratègia de comunicació, patrocinat per Autolica, ha estat pel Festival Jardins Terramar de Sitges.

Premiats i premiades amb el Premi FEGP 2022

Patrocinadors

L’acte ha comptat amb la col·laboració especial de Mercadona, amb el patrocini Star d’Autolica i Gesman, el patrocini Comet d’Ametller Origen, A. Plazas, Finca Mas Solers i PROT Energia, el patrocini Moon d’AKO, Cales de Pachs, H.Essers, Serveis Mèdics Penedès, Rehabilitació Aquàtica Alba, Vilanova Grand Marina, Pendennis, Telemàtic, Xarxa de Telecomunicacions Alternativa, Grup Ondunova, Wondu, Festival Jardins Terramar de Sitges, Publicom, Redman, Naulover, Hotel Estela i la col·laboració de Davima, Jardiland, Spotlio, Vallformosa i We Stay Different. A més, el partners de la FEGP 2022 també han acompanyat l’acte: CaixaBank, Banc Sabadell, ADQA, Grup Serra Immobiliària, Gestinet i Finergia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.