Resentiment i perdó, amb Anna Romeu

Notícies d'empresa

Anna Romeu, psicòloga experta en PAS (Persones Altament Sensibles) ens parla sobre el resentiment i el perdó.

A.R – És normal sentir-se ferit i tenir cert ressentiment quan algú a qui estimem o en qui confiem ens fereix, ens traeix, ens falla o ofèn.

Són sentiments molt coherents a la situació que els ha provocat, a més d’inevitables.

Les emocions en realitat no són ni positives ni negatives; són útils en les situacions en les que les necessitem sentir.

Si algú no ens tracta bé hem d’escoltar les emocions negatives generades d’aquesta situació i fer alguna cosa per defensar-nos a apartar-nos de la situació. Però a continuació també cal deixar-lo passar per no quedar-te enquistat en la ràbia o el ressentiment, perquè, un cop han perdut la seva utilitat, la presència d’aquestes emocions anomenades negatives es pot tornar perjudicial per a tu.

I pots deixar-ho passar. No viure permanentment enfadat.

Simplement acceptar que vas haver d’allunyar-te’n o defensar-te per diversos motius, però després vas haver de oblidar-te de tot allò per seguir endavant amb valentia i optimisme. Aquesta és també la teva obligació.

____________

Saber-se prou fort com per reconèixer quan alguna cosa t’ha danyat i ser capaç d’aturar aquesta situació és una gran aportació per la teva autoestima. 

Però també ho és saber posar límit al ressentiment i no deixar-te portar pels errors d’altres, no convertir-te en víctima de les accions dels que et van fer mal. 

_______________

És molt satisfactori saber perdonar de veritat, que no vol dir oblidar o justificar. El que és veritablement satisfactori és saber que l’altre es va equivocar amb tu, tu vas resultar ferit per aquesta equivocació, vas haver de prendre decisions difícils a causa d’aquest mal infligit en tu i, finalment, vas decidir no viure més amb aquesta càrrega, la vas deixar anar i et vas donar la oportunitat de seguir respectant-te.

Alhora, és la teva obligació recordar i valorar les coses bones que algú ha fet per tu. Per aquest motiu han de ser gravades a foc; perquè són la mostra de que tu vals per a aquesta persona, que mereixes ser cuidat perquè et valora i t’aprecia. 

Les emocions positives que generen aquestes situacions són també aliment per la teva autoestima, perquè també a través dels altres aprens a estimar-te a tu mateix.

El meu propòsit és ajudar-te a que aprenguis a reconèixer i regular les teves emocions de la millor forma possible per aconseguir una vida més plàcida.

Podeu contactar amb Anna Romeu a través del 607479988 o visitant www.annaromeu.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *