Cubelles acull l’exposició ‘Operació Aigua’ d’Agbar per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics

Notícies d'empresa

Fins al proper 13 de juny, l’Avinguda del Mediterrani acull aquesta mostra didàctica, que rebrà visites de l’alumnat del municipi

L’exposició Operació Aigua d’Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, ha estat presentada avui a Cubelles pel regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, i la gerent territorial, Raquel Pallach a l’avinguda del Mediterrani (situada davant l’oficina de Turisme), emplaçament d’aquesta mostra didàctica. L’acte també ha comptat amb la presència del cap de distribució de Cubelles, Noel Artigas, i del coordinador de Clients d’Agbar, Ramon Martínez, a més de l’enginyer municipal, Enric Valldosera.

L’exposició, que es podrà visitar a Cubelles fins al 13 de juny, té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. Està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient, ha destacat que aquesta exposició “dona la visibilitat del que és el cicle integral de l’aigua i les problemàtiques d’aquest recurs escàs”. El regidor ha destacat que “ens agradaria que passi molta gent per conèixer com funciona el cicle de l’aigua tant des de la captació, com de la distribució, el sanejament i el reaprofitament de l’aigua per les depuradores i com s’aboca al medi”.

La gerent territorial d’Agbar, Raquel Pallach, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social”. L’exposició és un exemple d’aquesta aposta, per això, Pallach ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Agbar garanteix a tota la població”.

Així mateix, la representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel·lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

Durant les pròximes setmanes, es programaran visites de l’alumnat d’escoles del municipi.

Com a dades destacades, Operació Aigua mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

L’exposició Operació Aigua, que és itinerant, també està instal·lada a Palamós. Ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda i Les Borges Blanques. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *